• Elektronisk körjournal

  • Välj rätt offert till ert företag

Hur väljer vi rätt elektroniska körjournaler till företaget?

Står ert företag inför valet av nya elektroniska körjournaler och funderar på vilken leverantör som är bäst? Afferta har samlat ihop värdefull information som kan vara bra att känna till inför ett val av körjournalsleverantör. Vi berättar bl.a. om varför elektroniska körjournaler bör användas och vad som är bra att tänka på innan sitt val. Vi tittar även på styrkorna hos leverantörer som Abax körjournal, Automile och flertalet andra leverantörers digitala körjournaler för företag.Vad är en elektronisk körjournal?

En elektronisk körjournal sammanställer resorna som görs med ett specifikt fordon hos företaget. Med GPS-teknik mäts antal kilometrar både automatiskt och precist enligt satta krav på dokumentation från Skatteverket. Att använda en elektronisk körjournal underlättar vardagen för både arbetsgivare och anställda. Som anställd är en digital körjournal det enklaste sättet att visa att företagets bil används främst i tjänsten och mindre privat. En elektronisk körjournal skall enligt Skatteverkets innehålla registreringsnummer, körsträcka, datum och syfte med resan. Dessutom skall specifika adresser för start och stopp finnas med för att klassas som en fullt godkänd digital körjournal. 

Skapa förfrågan

Välj vilka tjänster du är intresserad av

Beskriv era behov lite närmare

Mobilabonnemang

Växel

Bredband / Fiber

Digitala tjänster

Körjournaler

kontaktinformation

Please check atleast one checkbox

Vi på AFFERTA bryr oss om din personliga integritet och vår integritetspolicy förklarar hur vi samlar in och använder dina person/bolags uppgifter. Genom att klicka på knappen "Skicka förfrågan!" skickar du in din förfrågan och godkänner vår integritetspolicy för att använda AFFERTAs tjänst

Bra att veta

Välj först vilka tjänster ert företag vill ha offerter på och tryck sedan "Fortsätt". I nästa steg får ni beskriva era behov utförligare, för att Afferta ska kunna koppla ihop er med rätt återförsäljare.

I slutet av förfrågan fyller ni i företagets kontaktuppgifter och på vilket sätt ni önskar bli kontaktade av återförsäljarna.

Afferta går sedan igenom era behov och matchar er med utvalda återförsäljare i er region. Inom 48 timmar får ni upp till fyra offerter att jämföra.

Vad är bra att tänka på vid valet av elektronisk körjournal

Det finns många leverantörer av elektroniska körjournaler. Prisklasser och funktioner är varierande så fundera på vad som är viktigt för just ert företag. Gör en checklista och kolla med varje återförsäljare att de bemöter era önskemål. Betydelsefulla funktioner att ha med i sin offertförfrågan brukar vara identifiering av chaufför, lagring av data (gärna med historik sparad för flera år) och anpassade scheman mellan resor för tjänst och privat bruk. I storstadsregionerna kan även logg av trängselskatt vara viktigt för att den elektroniska körjournalen ska kännas komplett. Statistik över resorna, analysverktyg och körrapporter har varje leverantör webbaserat via ett inloggat läge på sin hemsida. Många digitala körjournaler erbjuder även en applikation för mobiltelefonen då det ofta är lättare till hands för användaren av fordonet.Vilka leverantörer av elektroniska körjournaler finns det?

Abax körjournal

Störst av alla leverantörer är Abax körjournal. Med över 34 000 st. företag har Abax körjournaler snabbt blivit marknadsledande av digitala körjournaler. Abax Körjournaler hjälper ert företag att bli mer effektivt vilket i längden gör er mer lönsamma som bolag. Installationerna går smidigt och tekniken hos Abax körjournaler uppfyller Skatteverkets alla dokumentationskrav. Loggning av trängselskatt är möjligt i Abax digitala körjournaler och rapporter finns både som portal och automatiska epost-utskick.

Automile

Automile blev en snabb raket på den svenska marknaden. Efter att ha fokuserat främst mot det större företagssegmenten har Automile idag över 15 000 st. företagskunder. Automile är elektroniska körjournal med de flesta funktioner man kan förvänta sig. Rapporterna från Automile är både enkla att analysera och smidiga att exportera för medarbetaren. Automile uppfyller också Skatteverkets krav och trängselskatter loggas per automatik. Automile köptes för några år sedan upp av Abax Körjournaler och de båda digitala körjournals-leverantörerna påminner mycket om varandra. Hur Automile och Abax gemensamma framtid ser ut är fortfarande ovisst och idag drivs deras erbjudanden helt separat. 

RingUp Körjournal

Många av AFFERTAS anslutna återförsäljare erbjuder sina egna, väl utrustade elektroniska körjournaler. Ett av de populära alternativen är Ringup Körjournal från återförsäljarkedjan med samma namn. Ringup Körjournal är en komplett digital körjournal, godkänd enligt Skatteverket och innehåller många viktiga funktioner. Med det omtyckta gränssnittet och appen ”Ringup körjournal” får bolagets anställda enkel åtkomst till sina körjournaler. GPS-signaler positionerar företagsbilarna i realtid och RingUp Körjournal fungerar både i Sverige samt Europa. 

Connected Car från Dialect

Ett annat omtyckt alternativ är Connected Car från återförsäljarkedjan Dialect. Connected Car en smart och anpasslig digital körjournal som lämpar både det lilla och stora företaget. Connected Car uppfyller alla Skatteverkets krav och med en rikstäckande kedja erbjuder Dialect ert företag lokal service på sina installationscenter på en ort nära dig.Välj rätt elektronisk körjournal med AFFERTA

Med AFFERTAS tjänst får ni offerter på flertalet elektroniska körjournaler. Våra anslutna återförsäljare erbjuder offertförslag från Abax Körjournal, Ringup Körjournal, Dialects Connected Car och många fler. Våra anslutna återförsäljare tar snabbt fram bra alternativ och ert företag kan enkelt jämföra priser och villkor från dem olika leverantörerna. Säkra rätt digitala körjournaler till er verksamhet. 

Gör en kostnadsfri offertförfrågan idag!